U bent hier: Home › Bridge › Jubileumpagina

Jubileumpagina

/>
/>
/>
/>
/>

Feest in verband met het vieren van het 70 jarig jubileum van Bridge Club Te Werve.

Het 70-jarig jubileum van Bridgeclub te Werve is op zaterdag 9 september gevierd met een culinaire en culturele rondvaart over de Braassemer plas en de Leidse grachten. Met hulp van Bertie Fokkelman is een verslag gemaakt:

Afgelopen zaterdag maakten 30 leden van Bridgeclub Te Werve een culinaire rondvaart over de wateren in en rond Leiden, om zo met zwier te vieren dat hun club nog even springlevend is als 70 jaar geleden.Eigenlijk begonnen we met forse tegenzin aan deze dag, zo bekende iedereen achteraf. Het idee om met regenkleding en paraplus, enkele dagen te voren aanbevolen attributen, in een halfoverkapte boot te zitten, was niet erg aanlokkelijk, maar we wilden er allemaal iets van maken.

Eenmaal aan boord was het droog, terwijl later de zon zelfs zou doorkomen. Met de koffie en appelgebak van schipper Bob midden op het Braasemermeer kwam de stemming er snel in.

Varend over het Paddegat en de Does kwamen we aan op de Oude Rijn in Leiderdorp. Onderweg passeerden we diverse ophaalbruggen, die na enig getoeter van schipper Bob opgehaald werden. Via de prachtige witte Singel arriveerden we bij de aanlegsteiger van de Hortus Botanicus. 

Daar werden we in twee groepen rondgeleid langs planten, met als thema “Japan”. Sommige van deze planten waren  nog in het begin van de 19e eeuw door Von Siebold meegenomen uit Japan. Zo introduceerde deze arts hier de hortensia, een plant die het zo goed doet dat bijna niemand meer weet dat hij oorspronkelijk uit Japan komt. Enkele bijna tweehonderd jaar oude Japanse bomen hadden de zomerstorm van vorig jaar gelukkig doorstaan.

Terug aan boord toostten we op onze favoriete club om even later aan te meren bij restaurant Einstein aan de Nieuwe Rijn voor een heerlijk voorafje.

De reis werd vervolgd met een een lange rondvaart door de grachten van Leiden, waarbij diverse lage bruggen zonder “hoofdschade”gepasseerd werden.

In Hoogmade meerden we af bij Brasserie de Kromme Does. Daar werd het hoofdgerecht geserveerd.  Via de Wijde Aa voeren we terug door het prachtige groene hart naar Roelofarendsveen.In restaurant Wagenaar stond het nagerecht klaar. Terug bij het startpunt, bedankten we schipper Bob,  Fred Geiger en Aad van Kuijk voor deze goed georganiseerde, geweldig leuke dag, een waardige viering van het 70-jarig bestaan van onze club. 

De foto's van deze dag, met dank aan Aad en Bertie.


Terug naar bovenTerug naar boven


Ogenblik a.u.b. ...